Reserveren

Bibmateriaal reserveren

Soms is het lang wachten tot een veelgevraagde titel in het rek staat. Dan kan het een oplossing zijn om die te reserveren.
Van zodra het boek binnen komt, wordt dit voor jou opzij gelegd en krijg je een mailtje. Gedaan dus met herhaaldelijk zoeken.

Hoe reserveren?

Dit kan online (van thuis of aan een publiekscomputer in de bib).

Zoek de gewenste titel op in de catalogus. Klik op de titel en daarna op Waar staat het. Hier vind je de knop RESERVEER die je naar Mijn Bibliotheek brengt. Bij je eerste bezoek aan dit platform moet je je registreren en een profiel aanmaken met een zelfgekozen paswoord. Tip: vink op je eigen pc ‘altijd aangemeld blijven’ aan, zodat je nooit nog het paswoord moet ingeven!

Als er meerdere leners aan je profiel gekoppeld zijn, vraagt het systeem om de juiste lener aan te duiden. Even bevestigen, en het materiaal is gereserveerd.
Lukt het niet? Download deze pdf Handleiding of vraag het aan de infobalie.

Wanneer de gevraagde titel beschikbaar is, word je verwittigd via een mailtje. De reservatie kan aan de balie gevraagd worden. Kom ze binnen de 2 weken halen, zo niet is ze voor een volgende wachtende.

Let wel !  Als je iets reserveert dan kost dit € 0.80/titel.

Materialen uit andere bibliotheken die je bij Bib Rotselaar wil komen afhalen, kan je niet zelf reserveren. Deze kan je in onze bib aanvragen (= IBL InterBibliothecair Leenverkeer). Kostprijs hiervoor is € 2.50/titel.

Er is een maximum van 5 reservaties per lenerskaart.