Gebruikersonderzoek 2018

Gebruikersonderzoek in openbare Gebruikersonderzoek 2018bibliotheken, ook in onze bib

Van februari tot juni 2018 loopt in 107 Vlaamse bibliotheken een grootschalig gebruikersonderzoek voor openbare bibliotheken, georganiseerd door VVBAD in samenwerking met de onderzoekgroep TOR van de VUB.

Momenteel loopt er in de bibliotheek van Rotselaar een onderzoek waarin uw mening over de bibliotheek centraal staat. Dit onderzoek peilt onder meer naar de tevredenheid over het aanbod en de dienstverlening in de bibliotheek van Rotselaar, de wijze waarop u van de bibliotheek van Rotselaar gebruik maakt, de redenen waarom u de bibliotheek van Rotselaar bezoekt, etc. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel en vindt tegelijkertijd plaats in 107 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Op die manier kunnen de resultaten van de bibliotheek van Rotselaar vergeleken worden met die van andere bibliotheken.

We zouden het erg waarderen als u even de tijd neemt om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze vragenlijst duurt een 20-tal minuten. Indien u zeer intensief gebruik maakt van de bibliotheek van Rotselaar, kan het invullen mogelijk iets langer duren. Uw deelname is erg belangrijk; enkel op die manier komen we te weten wat u over de bibliotheek van Rotselaar denkt en wat uw wensen zijn.

De antwoorden die u geeft, worden volledig anoniem verwerkt, zoals de wet op de bescherming van de privacy dat voorschrijft. Het onderzoek heeft geen enkele commerciële of politieke bedoeling, het is puur wetenschappelijk van aard. Indien andere leden van uw gezin ook actieve gebruikers zijn van de bibliotheek van Rotselaar, maar geen bericht over dit onderzoek ontvingen, mogen zij uiteraard ook deelnemen. De enige voorwaarde is dat zij minstens 18 jaar oud zijn.

Om deel te nemen, surft u gewoon naar de webpagina www.bib2018.be

De vragenlijst kan ook op papier worden ingevuld. Daarvoor gaat u naar de bibliotheek van Rotselaar en spreekt u een medewerker aan de balie aan, die u vervolgens verder helpt. Indien u nog verdere vragen hebt met betrekking tot dit onderzoek kunt u mailen naar: bib2018@vub.be

We danken u alvast voor uw medewerking.

Dennis Mathysen – Onderzoeker

Prof. dr. Ignace Glorieux – Promotor

Vrije Universiteit Brussel – Onderzoeksgroep TOR – Vakgroep Sociologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.